Skip to main content
Ørsta hest og Volda rideklubb arrangerar kurs med Pelle fra Trollspeilet.
Kurset består av:
– Totalt 4 klokketimar undervisning per. ekvipasje (man er 3 og 3 inne samtidig slik at man både får konstruktiv hjelp og får jobba på eigenhand og under veiledning).
– Det er 9 heile kursplassar, der man rir ein time på føremiddagen og ein på ettermiddagen (laurdag og søndag). Det er muligheit for halv plass.
– Muligheit for teoritime i lunsjpausa, men dette kjem vi tilbake til.
– Lunsj er inkludert mellom timane i ridehallen i Ørsta!
– Medlemmar av klubbane blir prioritert!
Priser:
– Hel kursplass (4 timer): 2 500,-
– Halv kursplass ( 2 timer) : 1250,-
Påmelding føregår under innlegg.
Påmelding er bindande, du er sjølv ansvarlig for å selge plassen din vidare om du ikkje kan delta allikvel.
Anbefalar å tenke over kva ein spesifikt treng hjelp med for å få mest mulig ut av kurset!
Meir om Trollspeilet:
Rytterskolen Trollspeilet drives av Per Estein Prøis-Røhjell og Hanne Prøis-Røhjell. Begge har lang erfaring med undervisning på alle nivåer og er spesielt flinke til å ta for seg hestens bevegelse i samspill med rytterens kropp. Hvordan du som rytter – med de forutsetningene du har – kan bruke din kropp på en måte som lar både hesten og deg bevege dere bedre og på en hensiktsmessig måte. Kurset passer for alle som ønsker å komme seg videre, uavhengig av nivå, gren og hesterase. Passer best til voksne ryttere/ungdom fra ca. 15 år og oppover.
Undervisningen vil bli tilpasset hver enkelte ekvipasje, og man begynner med å forsikre seg om at de grunnleggende tingene som takt og rytme, løsgjorthet og kontakt er på plass. Dette er basisferdigheter som er viktig for alle uavhengig av om man driver med dressur, sprang, gangartsridning/islandshest m.m. Når grunnlaget er på plass, kan man jobbe videre på treningsskalaen med bydning, rakhet og samling.
Det er mulig å få undervisning i arbeid i hånda også, som del av eller hele ridetimen. Ryttere som av ulike grunner strever med frykt eller kroppslige plager er også velkommen.

Leave a Reply